Verhalen over reizen

Welkom bij de verhalenwebsite van de bibliotheek. Of je nu een lezer bent of niet, verhalen kun je op veel manieren tot je nemen. Verhalen maken je rijker en brengen je even in een andere werkelijkheid.

Hieronder vind je een pagina vol verhalen over Reizen. Kijk en luister naar een mooi verhaal van een verhalenverteller, naar gedichten en verhalen over reizen van Drentse schrijvers en naar het verhaal over de reis die Vincent van Gogh maakte naar en in Drenthe.

Voor de lezers zijn er persoonlijke boekentips te vinden over reizen, uiteraard allemaal te leen in de bibliotheek. Hoe het werkt? Heel eenvoudig, klik op een van de filmpjes en geniet van het verhaal!

Verhaal van de verhalenverteller

Verhaal van de verhalenverteller

Luister naar verhalenverteller Jeanet Landman. Hier vertelt ze het verhaal Een onverwachte ontmoeting in Toscane.

Meer...

Over reizen in het Drents

Over reizen in het Drents

Ook in de Drentse taal is er over reizen geschreven. In deze filmpjes kun je naar een paar mooie voorbeelden daarvan luisteren. De dichters lezen hun eigen verhaal of gedicht voor.

Meer...

De reis van Vincent van Gogh

De reis van Vincent van Gogh

Over de reizen die Van Gogh in Drenthe maakte valt veel te vertellen. Het huis waarin hij verbleef bestaat nog en is zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Afbeelding: Van Gogh Museum, Amsterdam (Vincent van Gogh Stichting)

Meer...

Puzzel mee over reizen

Puzzel mee over reizen

Los de woordzoeker op en maak met de overgebleven letters een zin. Als je de oplossing vóór 13 december 2021 aan ons doorgeeft, maak je kans op een leuke prijs!

Liever op papier? De woordzoeker is ook op papier af te halen in de bibliotheek (zolang de voorraad strekt).

 

Meer...

Boekentips over Reizen

Boekentips over Reizen

Drie medewerkers van de bibliotheek delen hun favoriete boek over reizen. Lees de aanraders van Gonny, Dineke en Hennie. Door op de link te klikken kom je terecht in de catalogus van de bibliotheek, waar je het boek meteen kunt reserveren als je dat wilt. Natuurlijk kun je dat ook gewoon in de bibliotheek doen.

Meer...

Eerder geplaatst: verhalen over vriendschap

header verhalen over 1680x590

Deel deze pagina