Ben jij geïnteresseerd in digitale producten en technisch knutselen zoals 3D printen, LEGO-wedo,  Virtual Reality? En vind je het leuk om dit te ontdekken met kinderen? Dan zoeken wij jou!

Als begeleider bij de workshops in de Biebfabriek help je kinderen vaardigheden te ontwikkelen die in de 21e eeuw belangrijk zijn; zoals programmeren, kritisch nadenken, samenwerken en creativiteit. We gebruiken hiervoor verschillende programma’s en materialen. Te denken valt aan het maken van stop-motion filmpjes, programmeren in Scratch, fotografie met de Green Screen, drones, maar ook het aanleggen van een eenvoudige stroomkring.

We zijn op zoek naar meerdere workshopbegeleiders voor alle bibliotheekvestigingen. Ben je student aan de PABO of lerarenopleiding óf wil je alleen incidenteel of voor bepaalde projecten ingezet worden, dan gaan we graag met je in gesprek.  

Jij...

 • bent vriendelijk en geduldig
 • vindt het leuk om kinderen te begeleiden in de ontdekkingstocht van digitale mogelijkheden
 • hebt oog voor ontwikkelingen in de maatschappij op het gebied van 21e eeuwse vaardigheden
 • bent per mail, app en/of telefoon goed bereikbaar

Wij bieden...

 • een plezierige en inspirerende werkomgeving
 • goede begeleiding bij het werk
 • een gratis Bibliotheekabonnement
 • de mogelijkheid tot het afsluiten van een zorgverzekering met collectiviteitskorting
 • de mogelijkheid om bij te dragen aan de digitale ontwikkeling van kinderen.

Werken bij ons

Kennis opdoen, jezelf ontwikkelen, kunnen lezen en omgaan met informatie- en communicatietechnologie bepalen het succes van mensen in onze maatschappij. Wij werken aan verbetering van digitale vaardigheden van burgers, aan terugdringing van laaggeletterdheid en we ondersteunen educatieve projecten in het onderwijs. Dit doen we voor Bibliotheekleden, Drentse gemeenten, onderwijs- en diverse andere organisaties. Bij ons werken 130 medewerkers, samen met ongeveer 500 onmisbare vrijwilligers. Onze cultuur? Actief, verbindend en open. We zijn altijd op zoek naar talenten die het verschil maken binnen het Drentse Bibliotheeknetwerk.

Enthousiast?

Laat weten dat je graag wilt helpen en mail je reactie naar de bibliotheek: info@bibliotheekmeppel.nl

Locatie: meppel

Ga mee op reis!

Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: in de zomer kun je overal lezen. En met Vakantielezen van de Bibliotheek wordt lezen extra leuk! Gaan jullie deze zomer mee op reis?

https://youtu.be/jGNAXJ5RXfw 

Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers. De bibliotheek biedt dit digitale zomerleesprogramma aan voor kinderen uit groep 3 en 4. Met Vakantielezen willen we samen het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil houden.

Doe mee en maak kans op prijzen

Op de website www.vakantie-lezen.nl reizen jullie langs 6 landen. Van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. In ieder land doen jullie opdrachten en zo proberen jullie in elk land de schat te vinden. Met de digitale schattenjacht maken jullie ook nog eens kans op leuke prijsjes.


Wil je meedoen met je gezin? Haal de gratis schatkaart op in de bibliotheek en meld je aan via www.vakantie-lezen.nl.

Lees jezelf de wereld rond

Heb je altijd al een bezoekje willen brengen aan Lachland? Ben je benieuwd wie er in Sportmanië wonen? Voor Vakantielezen hebben we 6 verhalen geschreven. De verhalen vind je op de website van Vakantielezen, maar je kan ze ook hieronder vinden. Alle verhalen zijn geschreven op het leesniveau M3/E3. Lees jezelf de wereld rond!

 • Sprookjeseilanden: er is feest op het kasteel. De prins en prinses gaan trouwen, maar de heks is niet blij. Zij wil zelf met de prins trouwen. Ze bedenkt een slim plan. Valt het feest in het wtaer? Lees het in dit sprookjesachtige stripboek.
 • De Griezelkust: Welkom op de Griezelkust. Jeroen maakt de griezelsoep van zijn oma. Maar waar liggen alle ingrediënten? Lees het verhaal en ga samen met Jeroen op zoek naar alle spullen. Dit verhaal is dan ook een zoekboek!
 • Avonturenland: Jeroen is op zoek naar de schat. Kun jij hem helpen? Los de puzzels in dit boek op en ontdek waar de schat ligt.
 • Lachland: De inwoners van Lachland maken elkaar de hele dag aan het lachen. Doe mee en lach hard om dit grappige moppenboek.
 • Sportmanië: In dit land zit niemand stil, ook de spelers van Oranje niet. Van Dijk en De Jong willen voetballen, maar waar ligt toch de bal? Lees dit verhaal en ontdek of de spelers de juiste bal kunnen vinden.
 • Dierenrijk: Wist je dat een giraf eet met zijn tong en wel 5 meter lang kan worden? Hoe we dat weten? Dat hebben we gelezen in ons weetjesboek. Reis ook mee naar het Dierenrijk.
Locatie: Meppel

In het kader van de Nationale Sportweek organiseren Meppel Actief, Bibliotheek Meppel en de Hersenstichting de lezing ‘Hoe houd ik mijn hersenen gezond’. De lezing vindt plaats op dinsdag 21 september van 20.00 – 21.00 uur in de theaterzaal van cultureel centrum de Plataan in Meppel. Moniek Beltman, voorlichtster van de Hersenstichting, geeft tijdens deze lezing veel concrete tips om je hersenen zo gezond mogelijk te houden.

Datum: 21 sept
Begintijd: 20:00 uur
Eindtijd: 21:00 uur
Locatie: Theaterzaal Cultureel Centrum de Plataan te Meppel
Toegang: Aanmelden verplicht

Het thema van de Kinderboekenweek is: 'Worden wat je wil". Wat wil jij later worden? Misschien wel vlogger! Kom naar de workshop van Jordi van der Werf en leer de kneepjes van het vak. Maar nog leuker: Ga zelf aan de slag! Een workshop van een uur waarna je vast en zeker nog meer gaat vloggen.

Datum: 09 okt
Begintijd: 12.30 uur
Eindtijd: 13.30 uur
Locatie: Bibliotheek Meppel Marktstraat 27 7941 KP Meppel
Toegang: Gratis toegang. Aanmelden is verplicht.

Niets is leuker dan zelf je verhaal maken. Stop Motion is een eenvoudige filmtechniek waarmee je leuke filmpjes kunt maken. Het zijn filmpjes gebaseerd op heel veel foto's die kort achter elkaar worden weergegeven waardoor een film ontstaat. Je hoofdrolspeler maak je helemaal zelf van klei.

Datum: 22 sept
Begintijd: 14.30 uur
Eindtijd: 15.30 uur
Locatie: Bibliotheek Meppel
Toegang: Deelname is gratis

Deel deze pagina