Heb je moeite om de weg te vinden op internet? Dat kan lastig zijn! Want internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat tegenwoordig allemaal via internet.

De bibliotheek helpt door middel van de  cursus Klik & Tik. Deze cursus van vier lessen leert mensen beter gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer. Je leert bijvoorbeeld websites  zoeken, e-mailen en hoe je bestanden kunt  downloaden.

Ook kun je met behulp van het oefenprogramma Klik & Tik thuis oefenen. Via filmpjes bekijk je de uitleg en daarna kun je aan de slag met praktische oefeningen.  Heb je thuis geen computer, dan kun je  tijdens de openingstijden van de Bibliotheek oefenen met onze computers.

Wat ga je leren?

• de computer starten en afsluiten
  • klikken met de muis of touchpad
  • typen, scrollen en slepen
  • een account aanmaken en inloggen
  • naar internet gaan en websites bekijken
  • informatie zoeken op internet
  • kopen en betalen op internet
  • e-mails en bijlagen openen, versturen en bewaren

De cursusdata zijn: woensdag 11 mei, 18 mei, 25 mei en 1 juni van 9.30 uur tot 11.30 uur

De cursus is VOL.
Wil je meer weten of je direct aanmelden? Kom dan langs in de bibliotheek Rolde, mail naar info@bibliotheekrolde.nl of bel met 088-0128000.